lørdag 5. juli 2014

HagelivDe siste dagene har vært alt annet enn strålende her på Østlandet, men hagen setter i alle fall pris på det heller lunkne været. Rosebuen har på kort tid blitt lubben og fin, og det helt uten min hjelp. Eføy, arkitektens trøst og klatreroser prøver å ta hverandre igjen i svingen, og kjører et gjevnt kappløp.

Ved siden av buen har jeg plassert et gammelt fransk cafebord med marmorplate, som har fått selskap av en en sandsteinskrukke fylt med sesongens knæsjpinke blomster. Dette fungerer som en rominndeler til hagens "spisestue".
Gamle vinballonger har jeg flere steder i uterommene, og de flyttes litt rundt alt etter humøret. De blir også flittig brukt som vaser til både dekorative grener, rabarbrablader og avskårne blomster. En skikkelig hippiehage som mamma kaller det, men akkurat rufsete nok og vill etter min smak;-)I år har jeg også plantet bergeføy langs trappen vår, og håpet er at disse skal klatre oppover og legge seg som et grønt teppe på sidene, samt sno seg rundt gelenderet.

For å få fortgang på sakene, har jeg laget min egen gjødsel bestående av brennesle, så gjenstår det å se om dette virker:) Enkelt, billig og miljøvennlig er det i alle fall: Fyll en bøtte halvfull med oppkuttet brennesle, fyll på med vann og la det stå og "brygge" i solen i 14 dager. Rør om daglig. Den ferdige væsken/gjødselen spes ut 1:10, og vann som vanlig med blandingen.

Jeg angrer fremdeles på at jeg malte sidene på trappen som endel av grunnmuren (de skulle jo selvsagt vært bare som trinnene), men nå blir denne triste gråfargen snart borte bak grønne gardiner:)

Nissen og julestjernen har forsvunnet fra vinduet i 2 etg på grisehuset, og er erstattet med gamle blondegardiner fra Belgia. Fuglekassen ved siden av har huset flere familier i våres, og har bidratt til et rikt liv under mønet. I år hadde jeg også gjort inngangen til kassen mindre, noe som gjorde at den blodtørstige skjæra heldigvis ikke fikk tak i noen unger denne gangen.

Foruten å drømme meg bort i hagen, amme og kose med verdens beste, har jeg endelig kommet meg på Instagram,- hurra! Jeg fikk ny (smart)telefon til bursdagen min (som Norges siste vil jeg tippe...henger virkelig ikke med på slike tekniske duppedingser), men er alt hektet:) Følg meg gjerne på: cathrinhauan

Fortsatt fin sommer til deg!

9 kommentarer:

Sommerhuset i bakken sa...

For en herlig hage! Så utrolig vill og vakker! Sååå koselig! Kan tenke meg du storkoser deg der.

Morsomt å høre at du ikke er helt med på disse tekniske duppedittene, heller ;-) Jeg har dessverre enda ikke fått somlet meg til å kjøpe ny telefon. Jeg klarer meg jo supert med den gamle. Den kan både ringes med og sendes meldinger med...hi...hi... Men...har jo forstått at jeg henger "litt" etter, så...må vel snart bite i det sure eplet og kjøpe meg ny telefon - og komme meg på Instagram ;-) Vel, vel...til uka, kanskje... ;-)

Ønsker deg en herlig dag! Kos deg masse!

toves sammensurium sa...

Så utrolig idyllisk,nostalgisk og skjønt i hagen din - her var det mye å nyte og la seg inspirere av,herlig!!!
Ha deilige dager videre!!!
Toveklem .)

Vibeke / Mammas Hus sa...

Så fantastisk fint i hagen deres! Gleder meg til vi får til litt mer her også, vi er ikke effektive nok gitt *ler*

Jeg følger deg nå på IG, velkommen! :D

Pool Party in Gurgaon sa...

I don’t know how should I give you thanks! I am totally stunned by your article. You saved my time. Thanks a million for sharing this article.

GRØNN FRYD HOS MONIQUE - sa...

Hei, dene følg-meg-gjerne-lenken (navn) ser ikke ut til å virke.

Gst experts delhi sa...

Hi Pal! I wish to say that this post is awesome, nice written and include almost all important info’s. I’d like to see more posts like this.

Gst Experts Delhi sa...

These tips are very useful for me and for that really thanks for sharing with us.

الصفوة جروب sa...

شركة ماسة لمكافحة الحشرات
شركة ماسة لرش المبيدات
شركة ماسة لمكافحة الحشرات بالاحساء
شركة ماسة لمكافحة الحشرات بالرياض

الصفوة جروب sa...

مغسلة الجبر
مغاسل الجبر للتنظيف
مغاسل الجبر بالرياض
مغسلة الجبر للتنظيف