torsdag 17. april 2014

Detaljer barneromEtter innlegget om storesøster-rommet, fikk jeg en hyggelig mail fra en leser som lurte på hvor sommerfuglene på veggen var fra. Jeg tenkte derfor jeg skulle gå litt nærmere inn på detaljene i dagens innlegg:) Jeg har skrevet om noe av dette før, men tar "runden" på nytt for nye lesere + at det stadig skjer forandringer på dette rommet!


Pimp opp en enkel lampeskjerm med pomponger,- jeg har festet mine med limpistol.

Over den gamle skuvsengen til Agnes har jeg hengt opp ulike tallerkner med stor affeksjonsverdi fra Hannes og min egen barndom,- på den måten får jeg dratt fargepaletten "opp på veggen" på en leken og litt uventet måte (selv om mange sikkert mener at slik dekor kun hører hjemme på kjøkkenet eller i spisestuen*s*). 
Sengen er fylt opp med en masse deilige dunputer fra forskjellige tider. Den evigblide apen fra danske Smallstuff sitter på et trekk jeg fant på loftet til foreldrene til Hanne (likeså den lilla kompisen ved siden av),- herlig nostalgi fra 50 tallet som er like fine den dag i dag! Puten i front med dådyr på er kjøpt på Epla.no,- et av mine favorittsteder for håndlagde og unike funn! Den store puten har jeg selv sydd av et Lene Bjerre stoff jeg hadde liggende, og sengeteppet er fra Bruuns Bazaar (kjøpt for min første lønning da jeg som 17 åring jobbet på "Karl Johan Herremote" på Paleet i Oslo).

På nattbordet galopperer sirkushestene rundt i en frodig blomstereng til glede for store barneøyne,- svigermors gamle konfektboks er kommet til nytte igjen etter å ha vært pensjonert syskrin! Den rommer ellers lillfnisens strikker, spenner og annet prinsesse-stæsj.

Siste tilskudd på jenterommet er denne skjønne bambi-knaggen som skal holde styr på Agnes sine smykker, samtidig som den bare skal se søt ut...noe den klarer med glans;-) Som tidligere nevnt har dådyr en helt spesiell betydning for oss (og Agnes), og dyrene går igjen i ulike varianter her inne,-love!

At hele familien elsker dyr er ingen hemmelighet, men vi styrer glatt unna de i bur da alle burde være fri som fuglen! Agnes har likevel fått sin etterlengtet undulat i form av denne naturtroe koipen,- hils på Figaro! Den sitter tamt og trofast på toppen av et gammelt fransk fuglebur med utsikt til stellebordet. Med en lyslenke inni fikk jeg også opplyst den litt mørke kroken der skapet står.

Slagbenken fra loppis har fått noen lag med maling, og har fått selskap av en gammel brodert pusepute. Denne er også funnet på loftet hos foreldrene til Hanne (for et skattekammer!).  Benken brukes flittig til å stå på for å telle grønne busser som kjører forbi, og har ellers plass til en masse leker under lokket,- praktisk oppbevaring får en aldri nok av!

De etterspurte sommerfuglene på veggen er også et funn fra Epla.no, og kommer i mange varianter og farger. De er laget i tynn papp og er festet med dobbeltsidig tape, som gjør det lett å flytte de rundt dersom de ønsker å fly til et nytt sted. For de som har tålmodighet og litt tid til overs, er dette helt sikkert lett å kopiere med f.eks ulike tapetprøver?

En redesignet tallerkenhylle  gjør jobben sin godt som bokhylle, og her har jeg fått sneket inn noen av mine favoritter fra jeg var liten. Lyslenke med sommerfugler fra Indiska, et antikt alvekort og (nok) en bambi fra Panduro tar oss med inn i en litterær fantasiverden på få linjer.


Barnerom er moro å innrede da alt er lov:) Her kan mors til tider litt rare ideer settes til livs, og utforskes (og godkjennes) av nye lekne øyne. Det er også stadig i bevegelse ettersom barnet vokser, og detaljene over kan lett (og billig) byttes ut for nye uttrykk. Det meste av "pynten" (og møblene) på Agnes sitt rom er ting jeg har hatt fra før, satt inn i en ny setting,- gjenbruk akkurat slik vi liker det:)


Glad påsk til deg!

5 kommentarer:

Lene i Annekset sa...

Så flott et barnerom dere har laget til Agnes! Masse flotte detaljer! Ønsker deg en riktig god påske, kos deg sammen med dine! :)

Anonym sa...

Rommet til Agnes er utrolig koselig:)
Ha en fortsatt herlig påske
Klem Merete

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vad fina bilder från barnrummet! Och vilken fin bild på dig i inlägget före, magen börjar bli stor nu. Önskar dig en riktigt GLAD PÅSK!
Kram,
Regina

Anonym sa...

Så koselig rom. Elsker interiørstilen din. Kan jeg spørre deg hvor du har kjøpt den kunstige undulaten? Jeg har funnet to nettbutikker som har de, men begge er i Danmark..... Skulle gjerne funnet en i Norge :-) Maya

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Takk for koselige kommentarer:) Undulaten er kjøpt på "Grønn" på Lilleaker i Oslo:)De har den i flere farger,- kjempe søte!