tirsdag 28. januar 2014

TilbakeblikkSånn ca en gang i året får jeg en plutselig trang til å rydde opp i roteskuffen i kjøpmannsdisken på kjøkkenet. Eller plutselig og plutselig Fru Blom,- trangen kommer når skuffen ikke lenger lar seg lukke av div kvitteringer og annet halvviktig papir som har hopet seg opp gjennom lang tid. Slik var det i helgen, og etter å ha sortert meg nedover i lasset, dukket CDen med visningsbildene fra Vestre Voksen Gård opp. Nå har jeg mimret meg gjennom disse, og tenkte å dele noen av de med deg:) Alle bildene er tatt av fotograf Stina Glømmi.


Husets hjerte med koselig gammel gruepeis.Det er moro å se hvordan stilen min har forandret seg i takt med hjemmene vi har bodd i,- som jeg har nevnt tidligere, lar jeg alltid husets sjel bestemme rammene på interiøret, selv om antikke møbler alltid vil følge meg:) Vestre Voksen Gård er fra 1600 tallet, og uttrykket der var mye mere bondsk og romantisk enn det vi har i dag.


Spisestuen var lys men lun.
Dette var også et totalt oppussingsobjekt da vi kjøpte det, og det var gøy å sette sitt preg på det og føre det tilbake til fordums prakt. I år er det faktisk 10 år siden vi flyttet inn i denne staselige gården, og over 5 år siden vi flyttet fra den! Tiden flyr!Vi hadde noen fine år her på gården og lengter av og til tilbake til Røa. På sikt har vi hele tiden sagt at vi vil tilbake til dette området før Agnes begynner på skolen, men da til en gammel enebolig vi kan pleie varsomt. Dukker det rette objektet opp, bretter vi gjerne opp ermene igjen:) Dessverre domineres dette markedet av eiendomsutviklere med fete lommebøker, som ikke ser verdien av en gammel eplehage,- her skal det rives, bygges tett og tjenes enda flere penger. En idealistisk barnefamilie med hjerte for bevaring trekker sjeldent det lengste strået da. En trist utvikling.

Men en dag velger det rette huset oss igjen, og lar oss føre det videre på dets premisser,- enten anno 1890 eller 1950:)
Vi er klare og tar utfordingen!

Nå skal jeg og magen slenge oss på sofaen og snart se på "Fødeavdelingen" på Fem. Elsker slike programmer! Jeg har fått fødeplass på ABC klinikken på Ullevål og gleder meg faktisk til fødsel! Vi hadde omvisning der forrige uke, og det var så fresht og fint! Ikke mye sykehuspreg over det stedet! Store fine familierom og fødestuer med basseng. Så gjenstår det å se om jeg kun klarer meg med vann og akupunktur som smertelindring...Vi satser på det!

Ha en fortsatt fin kveld!

4 kommentarer:

sjarmerende kusiner sa...

For et vakkert hjem dere har!
Og tillykke med lillebror i magen
:-)
Ha en fin uke!

ralfefarfars paradis sa...

Så nydelig dere hadde det- er bare noe helt eget med gamle hus med sjela i behold. Kommer nok alltid til å drømme om å bo i et gammelt hus..Spennende å se hvordan stilen din har endret seg- samtidig som mye er det samme. Vi kjente en dame som desverre er død nå- men hun bodde i et helt fantastisk hus på Røa...det var bare en stor opplevelse å være der på besøk. Men der også var det hus som ble solgt-revet og nybygde leiligheter som kom opp..det handler vel om byfortetting også..og selvfølgelig må det være vanskelig å la være å selge til den som gir mest penger tilbake- men særpreget med området forsvinner jo litt..
Varmt vann og akupunktur funket på meg-også synes jeg det virker så ekkelt å få sprøytestikk i ryggen.

cissemosse sa...

Jeg fødte mitt andre barn på ABC på Ullevål og det var en fantastisk opplevelse. Jeg fødte min første på vanlig fødeavdelig og den lille ekstra smertelindringen fra litt lystgass veide ikke opp for alle de positive sidene med ABC! (Synes ikke det var så stor forskjell på smerten egentlig..)
Er så enig, så enig ang gamle hus og eplehager!!! -Og ELSKER stilen i deres nye hjem! Lykke til på ABC, koselig å følge dere!

Anonym sa...

Og mange var vi som fulgte deg og elsket også det interiøret :-) Fortsett og dele med oss. Ha en fin søndag.