tirsdag 27. august 2013

Karm til besværEr det noe vi er gode på her på Askhaug, så er det å male:) Kosten og spannet står alltid klart til å pjuske på noen flaws som til stadighet dukker opp etter røff lek fra hund og barn, eller for å shine opp noen overflater som plutselig skriker etter en makeover. Den siste tiden har jeg prøvet og feilet på det gamle vinduet mellom kjøkkenet og spisestuen.


Bye-bye white,- hello.....black?

Det var tidligere hvitt, men nå meldte behovet for kontraster seg. Det hvite var pent, men for nusselig til interiøret mitt nå som stadig er i begvegelse. Jeg har for lenge siden lagt min elsk på de kule store fabrikk-vinduene en ofte ser i fete New-York leiligheter på trykk i glansede magasiner. De er som regel mørke da sprossene er av jern, og denne looken ville jeg prøve å få et snev av...ha ha,- det er lov å prøve seg;-)"Seterbrun" ble sort og helt feil...

Sort blir fort for hardt her hjemme, så jeg satset på en mørkebrun farge. Men det var lettere sagt enn gjort. Jeg lyver ikke når jeg sier at vinduene er blitt 16 ganger tykkere,- i malingslag. Jeg startet friskt med "Seterbrunt", som ble aaaalt for mørkt...det ble rett og slett sort. Videre var jeg innom "Mulljord", "Kaffe", "Muskattnøtt", "Brun jord", "Sober", og til slutt "Sjokolade".Ikke helt fornøyd her...

Og selvsagt måtte jeg male begge vinduene OG karm...2 strøk!... for å få fram den riktige fargen...ai ai! Men ingen ble helt sånn som jeg ville ha det, så jeg endte til slutt opp med å mixe min egen farge av bruntonene nevnt over."Sober"..ingen hit og alt for grå...

Nyansen ble akkurat som jeg hadde sett for meg, men jeg var likevel ikke 100% fornøyd. I slike situasjoner der jeg ikke helt vet hva det er som ikke funker, pleier jeg å gi det litt tid for å se om det bare er uvant eller om det faktisk er noe som ikke stemmer.


"Sober" vs "Sjokolade"

Etter å ha levd med den "rette" fargen i over en måned, så jeg plutselig hva det var som forstyrret bildet,- karmen! Den skulle ikke ha blitt malt, og i dag er den blitt hvit igjen:) Så nå er det rette uttrykket på plass og vi er fornøyde alle sammen:)


Endelig i mål!


Sprossene ser nesten sorte ut på bildet ser jeg, men de er mocca farget:)
Ønsker deg en fin tirsdag,- sommer i Asker enda og det skal (ut)nytes :)

8 kommentarer:

Fru Lykle sa...

Så nydelig mønster i glasset på vinduene! Det ble jo kjempelekkert i sort, jeg digger også "fabrikk-vinduer". Så flink og tolmodig du er som fortsetter å male strøk på strøk til det blir slik du hadde tenkt :-) fin kveld til deg!
smil fra Karna :-)

charm design sa...

He he.....jeg må le.Kjenner meg igjen i det der.Jeg gir meg heller aldri før jeg er 110 prosent fornøyd.Og det er så slitsomt å være så nøye..........Men det ble jo helt rikti til slutt.

LeneS sa...

Dåkke har det så utruligt fint og inspirerande :-)

Lene i Annekset sa...

Syns det ble kjempefint! :) Vil gjerne se mer fra det fine kjøkkenet ditt! :)

Anonym sa...

Ble kjempe stilig med sort rundt vinduet:)
Ha en herlig kveld
Klem Merete

Heims verden sa...

Hahaha!!! Du er galen;-) det ble veldig fint da!!!:-)

Blått til lyst sa...

Nå smilte jeg vel i barten!
Det er jo akkurat slik det er, man undrer og funderer, det tar litt tid - og så vips! - faller den opplagte løsningen en i hodet.
Med karmen hvit ble det helt perfekt, og nå ser det ut som om vinduet alltid har hatt disse fargene - så enkelt og flott.
God sensommer til deg - Liv

Aqua-lady - interiør og hverdagsglimt sa...

Det der ble bra!
:)

Dette er mitt første besøk på denne bloggen. Dere har det kjemptefint!

Ha en fin dag!
:)