lørdag 8. september 2012

Skal, skal ikke


Når en totaltrenoverer et gammelt hus er det mange beslutninger som må taes underveis. Når en i tillegg vil flytte inn så kjapt som mulig, kan hastverk fort bli lastverk. Det lønner seg ofte å bo seg litt til, men det er ikke alltid en har muligheten til det. I dag ville jeg f.eks valgt et helt annet gulv i stuen,- ikke fordi jeg ikke synes malte heltre gulv er fine (jeg elsker det!), men fordi jeg er blitt håpløst forelsket i stavparkett lagt i fiskebensmønster. LOVE! Min lillebror har det i sin leilighet i København, og jeg er bare litt misunnelig;-)


Surt er det også å tenke på alle timene vi har brukt på å rive av gamle plater og tapet fra veggene i samme rom for å få fram det originale panelet, og finurlig sparklet og malt over alle stiftehull, når jeg i dag helst ville slengt på slette gipsplater for å stramme det litt opp. Jeg må bare ikke tenke på det (og enda mindre lufte ideene til Hanne,-det er sjelden lang vei fra tanke til handling hos meg, og det er hun smertelig klar over).I resten av huset forøvrig spiller panelet godt på lag med interiøret, og kunne ikke vært annerledes. Spørsmålet er også hvor mye ekstra vi skal legge i huset framover, da vi på sikt ønsker oss tilbake til Røa/Ullern dersom den rette boligen dukker opp. Det skal vi i alle fall klare før Agnes begynner på skolen!Men tilbake til kjappe beslutninger,- oppgraderingen av sofagruppen vår faller også i den kategorien. De ble i sin tid kjøpt i dyre dommer på SH interiør, og selv om jeg var drittlei av å hele tiden måtte puffe opp putene hver gang vi hadde sittet i den (dun i rygg og sete), syntes jeg ikke det var grunn nok til å bytte den ut riktig enda. Den fungerte ellers ganske bra men hadde feil farge. Så da kostet jeg heller på de nye trekk til et femsifret beløp (galskap), i håp om at det nye tykkere stoffet ville stive opp putene litt. Men den gang ei,- sofaen(e) så fremdeles ut som takras bare en pustet på de, og med snart små barn i hus, var det på tide å nedgrader stuen fra showroom til bruksrom. Som om jeg skulle ha tid til å puffe puter som mamma liksom;-)To dager før termin havnet derfor gruppen på Finn.no, og 2-seteren forsvant raskt. Det ble ekko i stuen da den flyttet ut, og for å kunne ta i mot barselsbesøk på en vestlig måte, hentet jeg opp to godstoler fra kjelleren og satte der. Lillefnis kom, og sofaproblematikken havnet bakerst i køen, helt til en interessent meldte seg ang 3-seteren. Skulle vi kanskje beholde den selv likevel? Den midlertidige møbleringen hadde jo faktisk fungert, for den gjenværende sofaen var den beste å sitte i da ryggputene ved en feil var sydd litt for små, men dermed ble de også litt fastere og gav bedre støtte. Selv brukte vi også bare godstolene vis a vis tven til hverdags, og med slipcovers passet de i grunn til 3-seteren.


Hmmm...what to do? Jeg er fremdeles i tenkeboksen, og har gitt interessenten beskjed om svar innen uken.  Jeg ønsker meg egentlig en gruppe som er litt enklere i formen, men samtidig er jo denne også klassisk på sin måte, og min "to do liste" er laaaang nok fra før:)

Minioutfit i morgen,- vi blogges!

9 kommentarer:

Alberte sa...

Ja, jeg er der du er mht slette vegger!!!!! Vi rev og lektet ut og kjøpte spesialbestilt faspanel.Kvistlakket, sparklet og malte i evigheter. Å, som jeg angrer!
Det skal gips opp. Det må det. IKKE selg sofaen Den er lekker og klassisk. Kjepefin sittegruppe!

ANETTESHUS.COM sa...

Hihi, kjenner meg så alt for godt igjen;)) Bor i et hus som aldri blir ferdig. Man kommer på ting man kanskje skulle gjort litt annerledes underveis - stadig vekk ! Hihi.

MEN du; ditt hjem er bare nyyydelig. Gulv og vegger og sofa og alt !

KLEM KLEM

Linda Himlingen sa...

Du har en helt nydelig stue og et av de fineste husene jeg vet om!! Inspirerende, rett og slett!
Nå har jeg ligget på kne i tre (!!) uker og skrapet gammelt lim og sparklet spikerhull til den store gullmedalje, for så å endelig ha malte tregulv i hele huset.. DEN følelsen når jeg ble ferdig nå i kveld - Ubeskrivelig! ;)
Men når det er sagt, så kjenner jeg til ''problemet'' med å stadig ville forandre på noe... hihi
Klem

Elisabeths idyll. sa...

Jeg syns der har det kjempe fint. Nydelig lys og luftig stue ;)))

ralfefarfars paradis sa...

Dere har en helt nydelig stue, synes sittegruppen ser veldig fin ut- så jeg tror jeg ville beholdt det slik- og hvis dere om noen år har tenkt å flytte?!!så kan man jo regne med at det vil være endel som ikke passer inn i det nye husværet. Skjønner godt at du har lyst på fiskebeinsparkett- men det blir kanskje også ved neste korsvei, dere har det i alle fall uutrolig fint nå;)Men det er sant at man stadig forandrer smaken litt;)

Ann- E Austgulen sa...

Hehehe... som å høre et ekko av egne tanker! Jeg er bestandig kjempefornøyd med en gang jeg har utført noe/kjøpt noe, men SÅ dukker alternativene så altfor fort opp i hjernebarken. Hadde det ikke vært finere med...! ;)

Jeg synes dere har et utrolig sjarmerende hus, som passer perfekt til seg selv... om du forstår. :) Men jeg vet at det er enklere å beundre andres hus enn å slå seg til ro med eget. ;)

Her i Marokko skal nå leiligheten vi bor i pusses opp. Snålt nok er det ikke meg som er pådriveren, men jeg kan jo ikke si jeg har protestert mot å bli kvitt himmelblå vegger (fra før min tid i familien ;)). Men jeg får litt angst når pådriveren (tvillingenes far) stadig påpeker at jeg må huske at den fargen jeg velger antagelig blir der i minst ti år, for det er ikke vanlig å male til stadighet her i Marokko.
Velge en farge for ti år???!!! :S
I Norge malte jeg om hele huset etter 2-3 år! Og gjør sikkert det samme innen nye 2-3 år.
Ti år... det er brutalt! En evighet! ;)

Lykke til med valget! Ikke mye hjelp å få fra meg. Slike beslutninger må man vel bare ta fra egen mage. ;)

Klem

Anonym sa...

Hei!
Kjenner meg godt igjen ja:)
Men for en utrolig nydelig stue du har, trenger ikke gjøre noe her!!!
Aldeles vakker:)

Klem Merete

Ainosofia sa...

<3

mihe sa...

Utrolig herlig blogg du har! flinke folk! Jeg vurderer å male gulv og lurer på om du har fargekode på gulvene du har på kjøkkenet og stuen? nå har jeg lest HELE bloggen din for å finne:) vet det er selvkomponert...please:)