torsdag 1. desember 2011

Julegaven som redder liv


Rico født 2010

Hva med å gi en litt annerledes julegave i år? Hundehjelpen er en politisk og religiøs uavhengig svensk forening som har rørt mitt hjerte, og jeg støtter deres arbeid med glede! De jobber med å redde hjemløse og mishandlede gatehunder i Romania, og har siden 2004 funnet nye og gode hjem til 600 hunder som alle stod med en fot i graven. Deres enorme engasjement redder liv, og jeg er ydmyk over at det finnes slike mennesker,- i mine øyne engler!


Abby født 2009

Du kan være med å hjelpe, enten ved å gi en økonomsik gave med en valgfri sum, eller bli støttemedlem. Et års medlemskap koster 200 kr (300 kr for en hel familie eller 100 kr barn under 16 år). For mere informasjon trykk her.
Den perfekte julegaven etter min mening!


Amanda født 2007

I tillegg venter i dag ca 48 hunder som er reddet på nye hjem, og jeg vil oppfordre alle som fra før har tenkt til å utvide familien sin med en hund, til å vurdere å adoptere en av disse framfor å kjøpe en ny valp!


Casey født 2009

For å lese om Hundehjelpens fantastiske arbeid, og møte hundene som trenger nye hjem, trykk her


Ottavia født 2007

Alle bilder i dette innlegget er hentet fra nettsidene til "Hundehjelpen", og viser et knippe hunder som er tilgjengelig i dag for adopsjon via deres forening.

Oppdatering 2 desember: Fikk akkurat tips om at det også er en norsk gruppe som jobber for å redde gatehunder i Romania! Disse ankommer Gardermoen, og er lettere å adoptere for oss nordmenn:) Jeg har meldt meg som fostermor, -vil du? Se deres sider på facebook:
https://www.facebook.com/groups/107329792646623/

Husk: Å få en hund er et stort ansvar som bør være nøye gjennomtenkt,- dette er ingen vare, men et levende liv med sine behov!

3 kommentarer:

Anonym sa...

Fantastisk flott at det finnes slike mennesker! Absolutt helt enig med deg, men hadde vært veldig skeptisk til å adoptere en voksen hund da man har små barn. Hunden kan ha hatt traumatiske hendelser som kan blomstre opp igjen for fullt. Barn er nå en gang slik at de glemmer seg og kan bli for hardhendte eller nærgående til tross for å ha blitt opplært til noe annet. Barn er barn! Har et eksempel på hvor galt det kan gå hvis man skulle være så uheldig å få en hund med traumatiske minner. Dette er en familie jeg kjenner godt på 4, der barna den gang var 2 og 4 år. Familien hadde adoptert en labrador Retriever på 6 år. (skulle være et trygt valg)Den skulle være snill og god og aldri gjort noen noe galt.Den var også vant til barn. Helt til en dag da barnet på 2 år kom til å ta den på labben. Labradoren biter da det lille barnet i ansiktet, og jenta som er 7 år idag har stort arr både i ansikt og sjel etter dette. Hun er rett og slett blitt livredd hunder. Det har i ettertid kommet frem at hunden var redd for labbene sine pga at tidligere eier hadde vært uheldig med kloklipping og flere ganger klart å klippe klørne for langt inn slik at det ble vondt for hunden. Da den ble tatt på poten vekket dette vonde minner og hunden bet dessverre den lille jenta stygt. Dette var altså en veldig snill hund helt til et vondt minne dukket opp å gjorde den til et monster. jeg vil iallefall råde alle som har barn til å skaffe seg valper. Da vet man hva den har opplevd å kan ta hensyn til dette. Bare til advarsel. Hunden ble dessverre avlivet, og det er trist for den var jo bare redd for labben sin og ellers bare snill og kjærlig:-(

Inger sa...

Jeg har nå kjøpt et medlemskap i julegave til familiens store kjæledegg, Kahn. Han er en gammel amerikansk terrier som leveret "drømmeliv". Jeg er sikker på at han liker en julegave som kan gjøre livet bedre for hunder som bare kan drømme om det hundelivet han lever!!!!

CHÂTEAU DE KONSTANSE sa...

Anonym: Trist historie:(
Vi må huske på at en hund er jo i utgangspunktet et rovdyr, som dessverre kan utagere aggresivt uansett bakgrunn i ulike situasjoner.
Derfor skal en aldri la barn og hunder være alene sammen uansett lynne.
Håper det går bedre med jenta og at hun klarer å overvinne frykten sin.

Å skaffe seg en gatehund er nok ikke noe for uerfarne hundeeiere, og en må vite hva en går til. Disse hundene krever mye, alt ettersom hva de har opplevd,- noen vet man feks at er mishandlet av mennesker, mens andre er født på kennelen av reddede gatehunder. Så man har også mulighet til å adoptere en valp,- disse bortadopteres selvsagt raskere og gjerne da til barnefamilier nettopp med tanke på det du sier:)

Alle hundene som adopteres bort, blir evaluert over tid og deres personlighet blir nøye beskrevet slik at de kan komme til en best mulig passende familie,-med eller uten barn.


Inger: You made my day:) Kahn er heldig som lever hos dere! Tusen takk!