fredag 28. oktober 2011

From Turkey with loveDet er et sikkert høsttegn så snart behovet for litt farger melder seg her i huset!Det svale og lyse blir plutselig veldig kaldt og anonymt, og rommene nærmest skriker etter litt farge i kinnene. Da er det veldig greit at det er så lite som skal til for å tilføre interiøret litt varme!Jeg for min del sverger til puter, og har flere varianter for hver sesong. I år har jeg av alle ting fått dilla på orange, etter å ha fått øye på en flott gammel stoffbit svigermor skulle gi til et lokalt loppemarked. Stoffet var tiltengt en kjole på 70 tallet, og er i den lekreste silke i en orange nyanse med dekor i duse sølvtråder.Det kom aldri så langt som til en kjole, ei heller havnet den i en overfylt skole på Oslos østkant, men den ble istedet med meg hjem til Asker,- full av inspirasjon! Her skal biten etterhvert forvandles til nettopp puter, etter at jeg "prøvebrettet" den rundt en eksisterende en i sofaen. Og det var da jeg ble så overrasket over at fargen faktisk fungerte! Så nå kan jeg stolt konstantere at orange, lilla og grønt er skjønt, selv hos bleke meg:) Bilder kommer så snart syprosjektet er klart!Jeg fikk i alle fall smaken på fargen, og dristet meg til å kjøpe en ny kelimpute fra Tyrkia som dumpet ned i postkassen min forrige uke. Jeg elsker disse putene, som er sydd av gamle håndlagde kelimtepper, og drømmer om å en dag fylle jernsengen ute i hagestugan med et hav av disse darlingsene! Jeg er på vei:) Uansett var denne lille make-overen nok til å heve mys-faktoren i stuen vår,- med fyr i kakkelovnen og stearinlys på bordet kan ruskeværet nå bare komme:)


Ønsker dere en flott helg!

Anonym: Badekaret er i quarrycast og vi er superfornøyd! Den føles "mykt", er lett å holde rent, og skulle du være så uheldig å få en ripe i det kan det bare pusses vekk!

Elisa: Alle håndtakene vi har er gamle, og er samlet på div markeder i inn og utland gjennom flere år. De i glass er fra USA (har også solgt de via butikken min,- har et par igjen), mens de andre er primert fra Danmark og Sverige. Er det noen spesiell stil du ser etter,- jeg kan kanskje være behjelpelig!

4 kommentarer:

Vitt hus med svarta knutar sa...

Det känns både lite varmare och mera ombonat med lite färg till det vita. Gärna lite murriga, mättade färger. Och så massor av ljus förstås. Din nya kelimkudde är fantastiskt vacker. Det ska bli spännande att få se ditt syprojekt!

Önskar dig en skön helg!
Klem,
Regina

Anonym sa...

Kjempelekker stue! Likte godt putene. :) Takk for info re badekaret. Har vurdert quarrycast selv, men fått beskjed om at det da ikke går ann å male utsiden. Men det har dere gjort? Hvordan og gikk det greit?

Hilsen Anonym som planlegger bad :)

Anonym sa...

Takk for tilbakemelding! Har du anledning til å sende meg en mail, slik at jeg kan skrive mer om håndtakene der?
Hilsen Elisa

(e_vaage@hotmail.com)

Huldra sa...

Hei :) Sitter og søker på kelimputer, og falt jo helt for dine da jeg ramlet inn her. Har du link til hvor du kjøpte de? :)