onsdag 10. august 2011

Ferieminner og kjøkkenbordEn leser ønsket å se kjøkkenbordet på plass, og her er det dekket til middag i kveld:) Selma er alt på plass, og tar ettermiddagsluren sin;-) Det er mulig jeg vil se meg om etter nye stoler her, da det ble vel mye "pinner" i dette hjørnet nå. Kanskje det bare er uvant å se det slik, og at gruppen "normaliserer" seg på sikt... Jeg gir det uansett en uke eller to for å se om det er shit eller hit:)Jeg innreder alltid på husets premisser, og stilen vi hadde på Voksen (der huset var fra 1650) var feks mye mere bondsk og landlig enn nå. Selvsagt kan en blande stiler og epoker, men personlig synes jeg det bør være en grunnlinje som følger boligens alder. Så det kan nok være at dette kjøkkenet (i et hus fra 1920) krever noen strammere/renere stoler etterhvert...Alltid et prosjekt på gang, men det er jo det som er så gøy med interiør...det lever!Ellers gikk ferien i år som vanlig til vakre Vestlandet. Hannes foreldre har et hus i havgapet i Solund. En øy helt ytterst i Sognefjorden, med utsikt over Nordsjøen.Selma stortrives med å kunne løpe løs både i marka og på stranden, og er blitt en riktig fjellgeit etter sommeren:) Hun bestiger knaus og små bratte høyder lett på labben, og plukker blåbær med egen mule.Vi har alltid et overnattings-stopp hos min stefar på Voss både til og fra Sula, og pleier da å kjøre innom den koselige butikken Patina i Evanger på veien. Dessverre kom vi utenom åpningstid i år, men vi fikk oss en liten fin tur i de små gatene der:)


Bilde tatt med mobil

Nydelig var det også i Lærdal! Vi har tidligere bare sust forbi, men bestemte oss for å dra nedenom sentrum denne gangen. Ved første øyekast var det lite som imponerte, men da vi kom til den gamle delen helt innerst var vi solgt. En liten skjult perle vi holdt på å gå glipp av. Her møtte vi et vernet bygningsmiljø fra 17-1800 tallet med 161 utvendig vernede bygninger.


Foto: Frode Inge Helland

Selma og jeg foran det flotte hotellet Lindstrøm som er bygget i 1845. Hotellet er drevet av den samme familien siden oppstarten, og har lange tradisjoner. Et helt fantastisk sveitserhus, med tilhørende gammel hage som tar deg over 100 år tilbake i tid på et blunk! Det eneste negative å påpeke, er tilbygget som kom i 1985,- snakk om stilbrudd, og "skår" i den historiske opplevelsen:-/ Jeg valgte å lukke øynene for dette grelle bygget, og fokuserte på stemningen de gamle husene gav. Balsam!Ellen Ørnes (som var kompanjong med min stefar i programmet "Antikviteter og Snurrepiperier") har også en butikk (Ellen Antikk) i denne gamle delen, men den var også stengt da vi var der.


Foto: Lindstrøm Hotel

Gamle Lærdalsøyri er absolutt å anbefale et besøk!

PS: Eva,- dusjen kobles til vanlig hageslange, og er fra Bloomingville:)

3 kommentarer:

Neet sa...

Så fine bilder!! Likte godt stolene til bordet eg!! Fine farger :D

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilka fina bilder du visar och vilken härlig resa ni har gjort! Så vackert det är i Lærdal, de små trähusen är verkligen fina. För många år sedan åkte vi runt Sognefjorden, otroligt vackert...

Jag tycker ditt kökbord är mycket fin och så charmigt med de olika stolarna runt bordet.

Önskar dig en fin torsdag!
Klem,
Regina

charm design sa...

Likte så godt at det var forskjellig farge på stolene,kjempe kult.
Håper du og din familie har hatt en kjempe fin sommer.