lørdag 16. juli 2011

PlattingForuten en liten miniferie til deilige København forrige uke, går livet som vanlig her på Askhaug. Det seige ruskeværet i Oslo har satt oss litt i "karantene", men jeg rakk heldigvis å male to yttervegger mellom regnskurene. I dag kom imidlertid det etterlengtede godværet tilbake (og igjen er Norge fagert!), og jeg håper dette setter standaren for resten av juli. Vi har nemlig ferie fra i dag *juhuu*, og gleder oss til 14 late dager på Vestlandet om ikke lenge! Før den tid skal "hagestuen" ferdigstilles, og i ettermiddag fikk jeg snekret ferdig plattingen til den!


To arbeidsmaur diskuterer framdriften over en iskald smoothie, uvitende om at de blir snikfotografert gjennom kjøkkenvinduet;-)

Pappa var her i forrige uke og hjalp meg med fundamentet, og etter at det var på plass og i vater, var det bare for meg å tilpasse og legge bordene.


De første radene med bord er skrudd fast, og inventaret må selvsagt prøvesittes underveis;-)

Planen er å bygge opp resten av "stugan" med gamle vinduer og litt gammel murstein. Langveggen inn mot hekken skal få to stk krysspostvinduer på 150 cm hver,- totalt 3 meter med glass, mens kortveggen skal få to litt mindre vinduer. Taket skal ha plater i plast som slipper lyset inn, men regnet ute! Klatreplanter skal plantes ved hver stolpe, og forhåpentligvis trives så godt at de slynger seg rundt hele takkonstruksjonen, og skjuler platene;-) Jeg har ingen fancy tegneprogram på pcen (ei heller kunnskapen om hvordan slike skal brukes), men har lekt meg litt i paint for å vise min bedre halvdel hva jeg har tenkt:


Brystning i gammel murstein, og vegger av div krysspostvinduer, med en enkel takkonstruksjon. (Dette er kun en grovskisse som skal vise "formen",- mål og dimm. er helt feil)

Plattingen er nå så og si ferdig (mangler bare litt kosmetisk), og i morgen hentes vinduene fram fra utehuset/låven for tilpassing og videre planlegging! Furu-h#%@x$€ som framstår, må jeg nesten bare klare å leve med en liten stund, for impregnert treverk må tørke mange mnd før det kan bli malt/beiset:-/ Satser på at overbygget drar fokuset opp:)


Partyteltet er nå degradert til solskjermingstelt,- fra fest til hverdag...

Plassen ble inviet i kveld med middag og vin, og er allerede blitt en ny favoritt! Her har vi sol fra morgen til kveld (til ca 2000), og vi blir sittende lengst bort fra veien og støy! En liten kommende oase midt i Asker sentrum:) Morgendagens frokost er alt booket!

Ha en fortsatt fin helg!

10 kommentarer:

Lekenhverdag.com sa...

Snakk om å være handy! Imponert ;-)

Gleder meg til å se resultatet!

Fra gammelt til nytt sa...

Dette ser jo helt strålende ut. Hvem trenger vel fancy tegneprogram, ner det finnes paint...bra jobba. SÅ jo nesten ut som det var ferdig, ved første øyekast.
Blir nok en fantastisk fin plass når det blir ferdig, gleder meg til å se utviklingen :)

Jorunn

Grip dagen sa...

Dette blir flott!Gleder meg til å se fortsettelsen.
Godt du fikk hjelp til grunnarbeidet, det er jo det kjedeligste... Resten er bare kreativt og gøy!
Jeg har laget platting på hytta. Brukte gamle betongheller (nydelige!!!). Har også samlet 2 store vinduer med sprosser, et lite vindu og ei gammel dør...
Til sammen skal dette bli en utestue som henger fast til hytta. Jeg mangler bare 3 meter plasttak og litt håndverkhjelp og noen fridager. He, he.
Sommerværet er totalt fraværende her, så idag venter jernsenga og gmale JdL-blad. Jeg må lese meg opp på stell av gamle prismer...
Fortsatt god sommer!
Klem Marit

Ainosofia sa...

<3

Hjemmekjær sa...

Imponert! Du er skikkelig handy!
Kjempeflott resultat!

Linda Himlingen sa...

Dette ser jo helt strålende ut!! ;)
Veldig greit med sånne utestuer her til lands, hvor halve sommeren går bort i regn! :D
Håper sola holder seg, og at ferien deres blir fin!
Klem

Monica sa...

Så utrolig flink du er, sikker på at det blir en drømme-hagestue :))
Har en del gamle vinduer fra vi skiftet vinduer i vårt forrige hus på lager, i mitt hode er det meningen at de skal bli til et lysthus til slutt, men jeg, eh vi, får visst aldri tid til å bygge det.
Gleder meg til å se fortsettelsen her hos dere :))

God ferie til deg og dine :))

LIVS LYST sa...

Så flott det blir. Og jeg blir like imponert hver gang jeg kommer inn hit og ser hva dere får til!

Flinke!!

Liv

hill`s interiørblogg sa...

Hei.
Titter innom bloggen din..
Artig at det er flere som har behovet for å gjøre noe snekkerarbeid.
Nyt platten din og fortsatt fin sommer.
Klem fra Hill-Iren

Anonym sa...

Herlig plass dere lager:) Ser ut til at det blir kjempeflott:)