mandag 27. desember 2010

3.dagDet har vært fullt program her i huset siden lille julaften, så i dag har vi planer om å gjøre minst mulig:) Både mascaraen og jeg har hviledag, kosedressen skal få slappe knær og kakkelovnen skal stå for varmen sammen med en god kopp te. Ovnen tok vi i bruk for første gang rett før jul etter en grundig innføring i fyringsteknikk fra den glade svensken som satte den opp.Cluet er å ikke overfyre, for da kan det sprekke opp mellom kaklene. Et par kubber holder lenge, og så snart flammene har slukket, skal spjeldet lukkes slik at den varme luften skal jobbe seg gjennom de lange kanalene inne i ovnen,- det er denne konstruerte "innmaten" som er så spesiell for en kakkelovn, og som gjør at den luner godt over lang tid.

I morgen er det imidlertid slutt på latskapen,- da skal vi begynne på loftet. Vi var så heldige å få isolasjon av svigers her til jul (tusen takk!), og dette skal kjøpes inn. I forkant har vi (les: Hanne og Mams) sopet sammen og fjernet 90 (!?!) søppelsekker med sagflis og stubbfloftsleiere som tidligere lå der og frøs. Det skal bli deilig å få et skikkelig varmt loft med et gulv som kan brukes til oppbevaring!Ønsker dere en fortsatt fin høytid!

14 kommentarer:

Havets Datter sa...

Så utrolig flott ovn!!!! En slik står høyt på ønskelisten min!! Vet de er litt kostbare, men er det lov å spørre om prisen??
Ha en fin kveld :)

Karina

Blått til lyst sa...

Koselige bilder med god stemning!
Lykke til med ovnen, riktig vakker er den.
Vi har hatt vår i litt over 2 år nå, og føler oss fortsatt litt på lærestadiet når det gjelder fyring. Nå fyrer vi nok tøffere, ble lei av bare en liten lunk. Vi fyrer lenge nok til at hele ovnen er så varm at man akkurat kan holde hånden på den, så lukker vi spjeldet. En stor jernovn i naborommet + varmepumpe sørger for resten. Kaldt...brrrr

HildeSu sa...

Hvilke flotte bilder...! Litt av et hjem dere har, og veldig greit å lese og se, at det ikke "blir av seg selv"! (Jeg har nemlig et tilsvarende prosjekt selv, og finner trøst i å se at andre får det til).

En fortsatt god jul til dere også! Jeg titter innom igjen!

Vibeke / Mammas Hus sa...

Veldig flott rom!! :)

Håper dere får en flott romjul, på loftet. Isolert loft er GULL! (Vi har 40 cm i taket og har en liten ovn i stua vi fyrer med, selv når det er -30 ute...)

:)

Sensor Faucets sa...

This is a nice article, Definitely it has a good content.

KunstUndGlas sa...

Gorgeous pics, beautiful blog!
Lots of hugs and kisses from New Zealand :-))))
Christine

Line fra huset på landet sa...

Så koselig det var å lese gjennom flere innlegg her hos deg nå:)Ovnen er rett og slett vakker, og bokhyllene passe så godt der. Det har har blitt såå fint hos dere!
Kos dere resten av romjulen også. Ettersom jeg skjønte, så er dere igang med loftet idag da kanskje? ;)
Lykke til ivertfall.
Juleklemmer fra Line

Anonym sa...

Hei! dere har et helt fantastisk nydelig hjem. Nydelig med de lysmalte gulvene også, men hvorfor har dere ikke malt dørstokkene..... ? Tror det hadde vært mye finere med de i samme farge som gulvet. Var jo vanlig å male de også i gamledager:-)
Juleklem

ANETTESHUS.COM sa...

Takk for din vakre og inspirerende blogg!! Gleder meg til å følge deg videre i 2011!! Et riktig GODT NYTT ÅR ønskes deg og dine, kjære bloggvenn!!

STØRSTE klemmen
ANETTE:)

charm design sa...

Helt nydelig er den stuen med det hjemmelagede bok skapet og kakelovnen.
Ovnen er nok helr unik i disse kalde dager.
Ønsker deg et riktig godt nytt år.

Cathrin sa...

Anonym: Takk for hyggelig mld!
Vi hadde malte dørstokker i vårt forrige hus,- superlekkert å se på nymalt, men de ble så fort stygge med hakk/avskallinger. Dette selv med to lag lakk over tre lag med gulvmaling. Daglige runder med støvsuger og vilter hund ble for tøft for de stakkars stokkene;-)
Og selv om jeg liker en litt shabby stil, vil jeg at nymalte flater skal være freche, så får heller møblene stå for sjarmen:)

Men jeg er helt enig med deg,- det peneste hadde nok vært at de ble malt som gulvet, men dessverre er det ikke så praktisk*s* Vi mangler en feielist inn til gangen, og når den er på plass skal stokkene pusses og lakkes opp.

Ønsker deg et riktig godt nytt år:)

Monica sa...

Så koselig dere har fått det, dere er kjempeflinke.
Skulle gjerne hatt en kakkelovn når det er som kaldest.
Godt nyttår fra Monica.

LIVS LYST sa...

Godt nytt år!
Gleder meg hver gang jeg skal inn her og titte på dine prosjekter. Bokhyllen er så fin!!! Og kakkelovnene da....!

Ha en fin uke!

Liv

nr14 sa...

Godt nyttår:) Herlig med kakkel-kos særlig når det er ekstra kaldt ute. Jeg fyrer nok også langt tøffere enn det du er anbefalt....for det fikk jeg anbefalt;) Legge i skikkelig...brenne ut og så stenge. (halvt plastnett av sånne blå, rød og hvit-stripete poser med hank, bjørkved:)

Koselig julestemning på bildene:)