onsdag 13. januar 2010

Flashback til barneparken......ikke med tanke på aktivitetene, men på bekledningen;-) Kulda biter fremdeles nådeløst innendørs, så for å få jobbet noe må vi polstres godt...Det igjen går på bekostning av effektiviteten, for armer og ben vil liksom ikke samarbeide på vanlig måte under flere lag med ull og fleece. Det blir rett og slett litt stivt,- akkurat slik det føltes ut da vi ble kledd på for å sloss mot Kong Vinter som søte små, med krigsmalingen tykt klint ut over ansiktet i form av kuldekrem (som smakte vondt...). Jeg kan i dag konkludere med at det ikke var den røde bobledressen som fanget meg den gangen, men lag på lag med strømpebukser og gensere. Uansett,- noe har vi da fått gjort...til tross for begrensningene;-) Under følger et kort bildereferat:


5 stk trepersienner ble nesten halvert i lengden, da de kun skulle dekke den nederte delen av vinduene. 5 x 18 "ledd" ble tatt vekk, før de ble "skrudd" riktig sammen igjen. Pirkejobb delux som egner seg lite for frozen fingers...Deretter ble persiennene montert på baksiden av rammene,- en etter en...Kvalitetssjekk,- jepp den henger rett;-)Så var det dags for å skru rammene på plass igjen.......før varavinduene ble hengslet på.Finito!

Det eneste "negative" med å ha fått doble vinduer, er at de flotte profilene på de gamle krysspostvinduene ble skjult bak de nye rammene. Men dette er kun ved første øyekast,-vi valgte bevisst å ikke festet rammene helt inntil midtstolpene, slik at profilene likevel kan sees fra sidene. Så de er der fremdeles for å bevitne historien,- nymalte men urørte på andre måter:-)

Nå er vi i gang med å male vindusbrett og listverk rundt, for temperaturen steg raskt noen grader så fort vi fikk vinduene på plass,- takk og pris!

14 kommentarer:

Anette Willemine sa...

Da har du fått gjort en bra arbeidsøkt! :) Det ser veldig bra ut, og fint å beholde så mye som mulig av lyset. Vinduene er jo vakre i seg selv.

Håper du får tint opp hendene dine innimellom. Et tips når man jobber i lav temperatur er å ha lommevarmere. De er supre! Når du tar deg en pause med en kopp te, så putter man bare hendene 5 minutter i lommene og vips er man klar for ny økt! Men, det kan jo være at du allerede har prøvd trikset.

Ønsker deg en glad dag!

Klem fra
Anette Willemine

Vibeke / Mammas Hus sa...

Så flinke dere er! :)

Det var godt med doble vinduer da, så kanskje dere slipper å fryser på dere det ene og detandre. ;)

Ha gode dager!

Vibeke :)

MiaNostalgia sa...

Fantastisk ståpå vilje hos dere! Ser stadig fremgang på prosjektet deres. Blir kjempefint!
Ha en fin dag.

Dagny @ Beautiful Living sa...

Ohlala, du er en tough worker altså :D

Å kalle det "hot" blir vel feil med de arbeidsforholdene, men det ser virkelig utrolig bra ut!!

Minka sa...

Lekkert blir det...Flinke du...

Mors værelse sa...

Å,så flott med persienner på halve vinduet...jeg er egentlig ikke glad i persienner,føler en trang til å dra de opp og få luft...men her hos dere blir det jo begge deler...:) Og så minner de litt om innendørsskodder...superfint.!!

Håper fingrene er varmet og dere er klare for ny økt..ha en fin dag.:-)

Hilsen Mariann

Mette sa...

Kjempesmart med de persiennene: de ga meg en super ide til baderomsvinduet vårt! Må tenke litt på hvordan jeg skal løse det praktisk, vi har jo ikke krysspostvinduer, bare vanlige med sprosser. Tenkte meg en hylle med persiennen hengende fra;) Hyllen kan jo festes enkelt i sideforingene. Takk for tips!

Galleri Hönshuset sa...

Hej

Det kommer o bli sååå fint, väntar på o få se slutresultatet =)

Ha det gott. Kram Pirre

Hvit Villa sa...

Wow, må si dere er flinke (og pirkete)! Det blir så bra! Lykke til videre :-)

Vitt hus med svarta knutar sa...

Vilket otroligt jobb ni gör. Det blev jättefint att sätta persiennerna så som ni gjort.
Klem,
Regina

Shabby Charm sa...

Jeg kan bare tenke meg hvor flott det blir når alt er ferdig!!

Beyundrer deres stå på vilje!!

Lykke til videre. (Godt at kulden har sluppet noe av taket.)

Klem fra Maia

Livs Lyst sa...

Jeg må si det igjen og igjen: jeg gleder meg alltid til å gå inn hit til deg og se hvordan det går med det skjønne huset ditt! Herlige valg som blir gjort. Og så gøy å se hvordan det blir litt etter litt.

Skjønner så godt den med at armer og ben går saktere med mye klær og kulde. Jeg syns mine både armer og tanker har gått saktere nå i denne vinterkulda jeg altså. Så her har vi ikke fått gjort særlig mye....

Jaja. Det går mot varmere tider!

Ha en fin helg!
Smil fra Liv ;O)

Anonym sa...

Hello, great ideas and great.. worker (lol). Good luck with your new kitchen.Ewa

charm design sa...

Deilig for dere at det nå har blitt litt mildere.Må jo være forferdelig slitsomt å jobbe med så mye klær på.