torsdag 3. desember 2009

Fra kjøkken til stue...Kjøkkenet har fått en liten "pause" i påvente av noen deler, og vi har flyttet oss til stuen igjen. Den har fungert som lagringsplass de siste månedene, men nå var det dags å fortsette her. Da vi rev ned alle tak og vegg platene fra 60 tallet, viste det seg at kun var råplank i verandadelen, og ikke panel som i resten av stuen. Vi hadde først tenkt til å beholde den rustikke looken dette gav (slik så det ut), for å understreke at "her var det veranda før", og kun sparkle og male området. Men vi fant ut at noen av sprekkene lakk litt isolasjon (vi har etterisolert med løsblåst Rockwool) når vi banket hardt i veggene, og det er ikke så fiffig;-) Så vi la nytt panel her som matchet resten. Tak-delen derimot var vi ikke så lystne på å rive ned nå som det verste grovarbeidet ellers i huset var gjort,- dette da en bytting av kun to bord i taket på kjøkkenet, resulterte i en heavy stubbloftsfest uten like, som gav oss sorte barter og såre lunger!Så i stuen ville vi la det ligge urørt, og løste "problemet" med å skru opp en 200 år gammel bjelke på tvers av rommet, for så å legge nytt tak utenpå det gamle på "verandadelen". Siden bjelken er såpass kraftig, ser en ikke høydeforskjellen på takene. Bjelken gav også rommet karakter, og nå ville jeg ikke vært den foruten.Jeg fant den på Finn.no, og den stammer fra en gammel stall på Dæhlenga i Oslo. Moro med litt historie på tingene, og Askhaug huser etterhvert en liten samling gamle byggningsdeler fra hele Norge:-)Vi har nå også fått laget varavinduer til de gamle krysspostvinduene, så nå er det på`n igjen med maling før vi kan henglse de på.
Fordelen er at dette er nytt treverk som ikke trenger å pusses og sparkles, så det letter arbeidet mye!


De små vinduene oppe klare for maling...

Kuldegradene er ubarmhjertige, så det skal bli godt med doble vinduer før jul (også er det så mye lettere å jobbe uten termodress og votter*s*)!

Apropos jul,- vi ser vel nå at slaget er tapt når det kommer til feiring av jul i nytt hus, men om et par mnd nå, så burde vi kunne sove i egne senger igjen!
Men hvem har sagt at gløgg ikke smaker like godt i februar? ;-)

Ps: Tusen takk for alle søte kommentarer fra dere underveis,- jeg er fremdeles på lånt pc med begrenset tid, men lover å komme på besøk når min egen er friskmeldt!

7 kommentarer:

Therese sa...

Hei hei
Det huset deres blir nytt fra topp til tå det!!! Litt av en jobb dere gjør, men knall fint blir det - lykke til videre :)
Ønsker dere en gooood førjulshelg!
klem

Dagny @ Beautiful Living sa...

Å, det er så spennende å følge med! Bare vet at sluttresultatet blir perfekt, det er som en julekalender! :D

Tusen takk for superkoselig kommentar om min lille stjerne :)

Nooria sa...

Takk for oppdatering. Jeg følger stadig spent med på utviklingen :-).

Blå-hvit samlemani sa...

Det er så koselig å titte innom deg for å se om det er noen oppdateringer...virker både gøy og slitsomt! Flott blir det i alle fall.

Mors værelse sa...

Som alltid spennende med nye innlegg fra deg...lykke til videre..:))

Og gløgg i februar smaker helt sikkert nydelig...eller kanskje litt champagne er på sin plass når dere kommer så langt..?!?!

Hilsen Mariann

Tulipa sa...

Vilket arbete ni gör!
Balken i taket blev ju jättefint! Såna detaljer älskar jag!!!

Ni har sån känsla för det ni gör i huset!

Hårt arbete, men när man har slutresultatet att se framemot så står man ut...när man vet att det kommer att bli så bra!

Full av beundran!

ha det riktigt fint!

Kram Mariette

Anonym sa...

AV,無碼,a片免費看,自拍貼圖,伊莉,微風論壇,成人聊天室,成人電影,成人文學,成人貼圖區,成人網站,一葉情貼圖片區,色情漫畫,言情小說,情色論壇,臺灣情色網,色情影片,色情,成人影城,080視訊聊天室,a片,A漫,h漫,麗的色遊戲,同志色教館,AV女優,SEX,咆哮小老鼠,85cc免費影片,正妹牆,ut聊天室,豆豆聊天室,聊天室,情色小說,aio,成人,微風成人,做愛,成人貼圖,18成人,嘟嘟成人網,aio交友愛情館,情色文學,色情小說,色情網站,情色,A片下載,嘟嘟情人色網,成人影片,成人圖片,成人文章,成人小說,成人漫畫,視訊聊天室,性愛,a片,AV女優,聊天室,情色